2013/02/01

21.

De senaste nätterna har jag sovit dåligt igen. Max fyra timmar (förutom från igår till idag men då var jag bara helt jävla slut i kroppen)

Det finns faktiskt en anledning till varför jag... inte sover så mycket. Förutom det att jag mår bättre om jag sover mindre.
Jag är alltid så rädd att Lucas ska göra något dumt mitt i natten. Därför vill jag gärna vara uppe och "hålla koll". Hur dumt det än låter. Jag behöver veta att han lever. Jag kan inte bara gå och sova och sen kanske vakna till att höra att Lucas inte finns längre. Det skulle förstöra mig.

Nu ska Lucas antagligen till behandlingshem. Typ om en... månad eller så.
Jag vill att han ska må bra. Men jag är så rädd. Det är så svårt att förklara. Det är svårt att inse det själv.
På senaste tiden känns det verkligen som att... ingen jävel bryr sig. Visst, folk säger att de gör det. Men vad vet de? De vet ju inte ens hur jag mår. Vad som händer i mitt liv. Vad som plågar mig innerst inne.

Det där med vänner och kärlek. Jag orkar inte med det just nu. Jag bryr mig inte ens längre om Andreas kommer hit eller inte (vilket han ändå knappt gör numera)
Störande tankar och känslor. Tänk om jag kommer göra något dumt som jag kommer ångra senare? Av ren desperation typ.

Jag orkar inte med livet. Och ändå förväntar sig folk att jag ska klara av skolan, vänner, kärlek, födelsedag, och livet överhuvudtaget. Att dö är en lätt utväg men ingenting som passar mig då Döden faktiskt skrämmer mig, men just det har med min största, egoistiska hemlighet att göra. Hemligheten som jag har haft med mig sedan jag var sju år gammal. Jag har faktiskt försökt förklara den för tre personer i hela mitt liv. Ingen förstod. Så... det är min lilla hemlighet. Aldrig i livet att jag tänker berätta för någon. Inte ens för mina närmaste.

Hur som helst.
Jag stör mig på en sak. När folk alltid påpekar hur stark jag är som klarar av att ha en bror som är sjuk.
Och hur jag klarar av att må så bra trots allt "det onda". Om de skulle bry sig det minsta om hur jag egentligen mår så skulle de veta att det inte alls är så. Att jag dag och natt plågas av tankar om att ta mitt eget liv. Om att jag är helt jävla värdelös. Det är jag helt övertygad om. Jag försvinner in i min egen värld. Läser böcker och tittar på filmer. Allt för att slippa... leva livet. Här och nu. För att inte låta tankarna komma åt. För det mesta lyckas jag. Men ibland så...

Jag tror att det enda som faktiskt håller mig kvar här i livet är Lucas. Någon måste ju vara med honom. En person som faktiskt förstår sig på honom. Så jag kan liksom inte bara dö och lämna honom här med alla idioter ju.

Det är ett mysterium. Hur ska jag klara av livet när folk vägrar lyssna på hur jag mår och bara stressar mig?
Känner mig alldeles för värdelös för att lista ut något. Skitsamma.


No comments:

Post a Comment